LEGO is al lang een favoriet speelgoed van kinderen en volwassenen over de hele wereld. Met de opkomst van populaire franchises als Star Wars en Harry Potter, heeft LEGO ook een grote fanbase opgebouwd onder liefhebbers van films en tv-series. Maar LEGO heeft ook een indrukwekkende verzameling van bouwpakketten voor autoliefhebbers. Een van de meest populaire modellen is de LEGO F1-modelauto. Dit bouwpakket is een uitdagende en leuke manier voor racefans om hun eigen F1-auto te bouwen en te bewonderen.

Uitgevonden in het kleine Deense stadje Billund in 1932, hebben de plastic gele mensen een lange weg afgelegd vanuit de nederige werkplaats van een plaatselijke timmerman. Vandaag de dag is Billund nog steeds het wereldwijde hoofdkwartier van het speelgoedbedrijf, de Legofabriek en Legoland, waar kinderen van alle leeftijden aan de slag kunnen met 9 thematische Lego-landen, 4 achtbanen, 2 waterattracties en meer dan 40 andere attracties die uit zo'n 60 miljoen steentjes zijn opgebouwd.

Elke LEGO fan heeft zijn favoriete LEGO thema. Thema's zijn groepen van soortgelijke sets die zijn gecentreerd rond een bepaald onderwerp, zoals Star Wars, Harry Potter, Architectuur of vele anderen. Maar hoeveel LEGO thema's zijn er beschikbaar om te verzamelen?

De laatste tijd heb ik veel tijd doorgebracht met denken aan... LEGO! Als onderdeel van de make-over van de jongens hun slaapkamer, ben ik van plan om veel van hun speelgoed van de woonkamer naar hun slaapkamer te verplaatsen. We zijn zelfs van plan om speciaal voor dat doel rekken in industriële stijl te maken.

Als je oude Lego-sets koopt op de garageverkoop, op Marktplaats, of in kringloopwinkels, of je hebt net je oude stenen uit de kelder opgegraven, dan weet je dat plakkerige, 20 jaar oude sets niet leuk zijn om mee te spelen.