Top 10 LEGO feiten

Hoeveel weet je over deze briljante stenen?!

LEGO-lovers! Bekijk deze fascinerende LEGO feiten, hieronder...

1. De oprichter van LEGO, Ole Kirk Christiansen, creëerde de naam "LEGO" door de eerste twee letters van de Deense woorden LEG GODT te nemen, wat "goed spelen" betekent.

2. Als je de 340 miljoen Minifiguren die vorig jaar geproduceerd werden naast elkaar zet, zou de lijn maar liefst 7.900 km lang zijn - dat is bijna de afstand van Londen, UK naar Beijing, China!

3. De beroemde LEGO steen waar we vandaag mee spelen is meer dan 50 jaar oud. De stenen die in 1958 werden gemaakt passen nog steeds perfect bij de stenen waar je vandaag mee speelt!

4. De mallen die gebruikt worden om LEGO stenen te produceren zijn tot op tweeduizendste millimeter (0,002 mm!) nauwkeurig. Door deze hoge mate van nauwkeurigheid, zijn er slechts ongeveer 18 stenen op de miljoen geproduceerde die niet voldoen aan de hoge kwaliteitsnorm van het bedrijf.

5. De hoogste LEGO toren ter wereld is 28,7 m hoog, gemaakt van 465.000 steentjes!

6. LEGO Minifiguren zijn 's werelds grootste populatie, met meer dan 4 miljard van hen over de hele wereld!

7. Tijdens het kerstseizoen worden elke seconde bijna 28 LEGO sets verkocht.!

8. Bij LEGO attracties, zoals LEGOLAND Discovery Centre Manchester, worden mensen ingehuurd als "Master Model Builders". Cool beroep!

9. Van eind tot eind gelegd, zou het aantal verkochte LEGO-steentjes in een jaar meer dan vijf keer de wereld rond zijn.

10. Gemiddeld zijn er 80 LEGO stenen voor elke persoon op aarde.