Zou LEGO op de NFT trein kunnen springen?

Een mysterieuze, sindsdien verwijderde tweet van de speelgoedfabrikant heeft de interesse gewekt van NFT-verzamelaars.

De LEGO Groep, een speelgoedfabrikant die het best bekend is voor zijn populaire in elkaar grijpende plastic stenen, heeft laten doorschemeren dat het misschien in de nieuwste rage in de crypto ruimte stapt.

Op woensdag plaatste het officiële LEGO-account op Twitter (en verwijderde het daarna snel) een bericht over niet-fungibele tokens, of NFT's, samen met een korte videoclip. De tweet, die luidde "nullen en enen maar nog steeds een baksteen" samen met de NFT hashtag zou kunnen impliceren dat de beroemde speelgoedfabrikant overweegt om zich opnieuw in de crypto ruimte te begeven.

De 14 seconden durende video, hoewel niet direct verbonden met NFTs, toont een 3D LEGO baksteen draaiend in de ruimte met glitches die opduiken rond het blok. YouTuber Ashnflash, die LEGO-thema's post, speculeerde dat de tweet een teaser kon zijn voor een "digitale LEGO munt".

Hoewel de tweet sindsdien is verwijderd, lijkt het erop dat veel LEGO liefhebbers minder geneigd zijn om in de NFT ruimte te stappen, gebaseerd op hun eerste reacties op de aankondiging van het bedrijf. Sommigen noemden milieu-overwegingen, beweren het bedrijf krijgen in NFTs was "slecht voor de planeet" gezien de missie van de speelgoedfabrikant verklaring het is "in evenwicht door hernieuwbare energie."

Tijdens de explosieve groei van NFT's is de technologie onder vuur komen te liggen vanwege de milieubelasting door de benodigde rekenkracht. Maar als de industrie alternatieven ontwikkelt voor het slaan van NFT's die een fractie van de benodigde energie gebruiken, zoals Eth2, zullen deze zorgen waarschijnlijk minder gewicht in de schaal leggen.

Hoewel de officiële LEGO fabrikant misschien niet meteen NFT's zal uitbrengen, kunnen crypto gebruikers kunstwerken van gelijkaardige plastic stenen vinden op online marktplaatsen. Op de digitale marktplaats van OpenSea staat momenteel bijvoorbeeld een speelgoedblokfiguur van Breaking Bad's Heisenberg.