Legoland Billund: Wat u moet weten voordat u gaat

Uitgevonden in het kleine Deense stadje Billund in 1932, hebben de plastic gele mensen een lange weg afgelegd vanuit de nederige werkplaats van een plaatselijke timmerman. Vandaag de dag is Billund nog steeds het wereldwijde hoofdkwartier van het speelgoedbedrijf, de Legofabriek en Legoland, waar kinderen van alle leeftijden aan de slag kunnen met 9 thematische Lego-landen, 4 achtbanen, 2 waterattracties en meer dan 40 andere attracties die uit zo'n 60 miljoen steentjes zijn opgebouwd.

Legoland in Billund ligt in een land dat bovenaan de lijst staat van 'gelukkigste landen ter wereld'. Het is dan ook een van de beste plaatsen ter wereld om met kinderen naartoe te gaan.

Een familie-uitstapje naar Legoland Billund

De familie Buijsman reisde onlangs naar Billund met hun twee kinderen van vier en zeven jaar oud. We spraken met hen om meer te weten te komen over hun reis, hier is hun oordeel:

"Legoland Billund is de perfecte keuze voor gezinnen zoals wij, die geen fan zijn van mensenmassa's of commercie. De fantasierijke Duplo-speeltuin was de ene verbazingwekkende ontdekking na de andere voor onze 4-jarige, die zich vermaakte door het ene moment winkelier en het volgende moment brandweerman te spelen. Maar wat ik het leukst vond aan Legoland is dat er zoveel te doen was voor jongere kinderen.

De Imagination Zone, Miniland en Duplo Land zijn perfect voor baby's en kinderen tot vier jaar oud. Terwijl kinderen tussen 4 en 8 jaar zullen genieten van de attracties in de Legoredo stad, Piratenland en Knight's Kingdom, is Polar Land geschikt voor iets oudere kinderen.

Zodra je het park binnenkomt, zie je Miniland al om je heen liggen met zijn miniatuurgebouwen, treinen en boten, allemaal gemaakt van Lego. Duplo Land, de volgende zone, is perfect voor peuters, met zijn schattige Duplo speeltuin en kleine driewielertjes. Deze zones houden de kleintjes de hele ochtend bezig. Onze 4-jarige en 7-jarige hebben in de Duplo draaimolen gereden, keer op keer. En nog eens. En daarna maakten ze een lijntje voor de Duplo trein. Iets verder in het park zijn er zones die vooral kinderen vanaf 4 jaar aanspreken.

Wij waren helemaal weg van de Pirate Splash Battle, de piratenboten en de Lego kano. Knight's Kingdom heeft meer kindvriendelijke achtbanen en er is de prachtige Viking River splash. De attractie waar onze kinderen het meest van genoten was The Temple Treasure Hunt. We deden ook mee aan de Falck Fire Brigade challenge en streden tegen andere gezinnen om de snelste en beste brandweer te zijn.

Polar Land hebben we overgeslagen, omdat de activiteiten alleen toegankelijk waren voor grotere kinderen. Wij verbleven 2 nachten in een hotel in het nabijgelegen Grindsted, maar als je jongere kinderen hebt die de gewoonte hebben om overdag een dutje te doen, is er genoeg andere accommodatie op het terrein: Lalandia biedt vakantiehuisjes, er is ook een Legoland hotel. We vonden Legoland en Denemarken geweldig en zullen zeker terugkomen voor een langer verblijf."