Wanneer moet je LEGO DUPLO halen voor je kinderen?

LEGO DUPLO is er in verschillende producten en leeftijdsgroepen, vanaf 18 maanden. Maar is dat te jong voor sommige mensen?

LEGO DUPLO is een lijn van bouwstenen voor kinderen. Het is geen nieuwe lijn en het product is al jaren verkrijgbaar, waardoor jonge kinderen worden aangemoedigd om al op jonge leeftijd met de bouwsteentjes te beginnen. De reden voor de grotere blokken ligt misschien voor de hand, omdat de kleinere blokjes verstikkingsgevaar opleveren voor jonge kinderen.

Maar LEGO DUPLO stelt kinderen ook in staat om de bouwstenen te stapelen zonder dat ze uit elkaar vallen. Het zal hun mobiliteitsvaardigheden helpen en de kleuren zijn wat kindvriendelijker met leuke tinten, zoals groen, paars, roze en blauw.

Maar terwijl u door de verschillende productreeksen bladert om de perfecte LEGO DUPLO te vinden, vraagt u zich misschien af of kinderen eigenlijk wel met deze bouwstenen kunnen spelen. Het antwoord is ja, maar kinderen kunnen op verschillende leeftijden nieuwsgierig zijn naar de blokken.

LEGO fans willen hun kinderen graag al op jonge leeftijd met DUPLO stenen laten kennismaken, maar het lijkt erop dat kinderen DUPLO pas leuk gaan vinden vanaf ongeveer 18 tot 24 maanden. Ze kunnen het echter moeilijk hebben om ze voor die tijd te stapelen. Anderen zullen ze wel kunnen stapelen, maar als de kinderen tandjes krijgen, is het misschien leuker om gewoon op de stenen te bijten.

Het enige advies dat we kunnen geven is dat het een goed idee is om de producten aan je kinderen te introduceren zonder al te veel na te denken over het gebruik van de DUPLO bouwsteentjes. Naarmate uw kind zich ontwikkelt, zal het leren hoe de steentjes te gebruiken.

Wanneer heeft u LEGO DUPLO voor het eerst geïntroduceerd aan uw kinderen of geliefden? Wanneer begonnen uw kinderen met de bouwstenen te spelen en er plezier aan te beleven?